Diamant wordt ook wel de “koning der edelstenen” genoemd. Diamant bestaat uit zuivere koolstof die gekristalliseerd is ten gevolge van zeer hoge druk en temperatuur. Dergelijke omstandigheden vinden we op een diepte van 150 tot 200 kilometer onder het aardoppervlak.

2800 jaar geleden werd diamant voor het eerst in India gedolven, pas aan het eind van de 19e eeuw begon met vondsten in Zuid-Afrika de moderne diamantindustrie.

De waarde van een diamant wordt bepaald door een combinatie van 4 kwaliteitsnormen: Carat (karaat) – Clarita (zuiverheid) – Colour (kleur) – Cut (slijpvorm)

Briljant -een klassieke ronde slijpvorm- is de meest bekende en gebruikte slijpvorm van diamant.

* Kleurtabel voor diamant

Wij voeren het exclusieve merk R&C: (www.byr-c.nl) :

“ Onze liefde voor sieraden, goud en diamant zit diep, diep in ons gevoel en onze familie geschiedenis. Al bijna 70 jaar maken wij de allermooiste sieraden voor de Nederlandse vrouw. Ieder levensmoment eren wij met een sieraad, altijd speciaal voor haar gemaakt.
Het is een viering van het vrouw zijn, het moederschap, het huwelijk, vriendschap, afscheid en het begroeten van nieuw leven, alles maar dan ook alles komt voorbij.. Ons respect voor deze momenten is altijd onze aller belangrijkste drijfveer en inspiratie.
Wij zijn een familie bedrijf, in zijn puurste vorm. Alles doen wij zelf onder ons eigen dak. Samen met ons team van gespecialiseerde goudsmeden creëren wij iedere dag emotie en herinneringen in het goud met de allermooiste diamanten.
70 jaar geleden begon onze opa Peter Bruining senior met het maken van zegelringen. Inmiddels maken wij, de derde generatie, deze ambachtelijke sieraden nog steeds, naast onze zeer uitgebreide diamanten sieraden collecties.”